RSS O cri O redakciji Kontakt
 
Gospodarska otpornost Kine stvara streljivo za trgovinski rat
U nedjelju navečer je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je tijekom intervjua s dopisnicom Lesley Stahl na CBS-ovoj emisiji "60 minuta" ustvrdio kako Kina "nema dovoljno streljiva za odmazdu" u trgovinskom ratu sa Sjedinjenim Američkim Državama. (Osim toga, za ovu priliku, nije upotrijebio riječ rat, već "čarka".
Play Pause Stop

Kakav je život kućnih ljubimica u Kini--emisija 20181018 


U današnjoj emisiji prije svega poslušajte novosti iz Kine i svijeta, a zatim našu rubriku "U fokusu Kine". Slijedi nova rubrika o kulturi, modi, gospodarstvu i tehnologiji, a današnja tema je "Kakav je život kućnih ljubimica u Kini''.
>>>
• Rezanci s vrućim uljem - You Po Mian (油泼面)
Rezanci s vrućim uljem - You Po Mian (油泼面)
• Otkrivamo Peking -- 18 najpopularnijih darova iz Kine za obitelj i prijatelje - 3. dio
Tradicionalni kineski vez nije bio samo dio veličanstvenih carskih ogrtača, nego se veoma lako može naći i u suvremenim modnim stilovima.
>>>
• UČIMO KINEKSI--Umjetnik izradio pješčanu skulpturu radi pomoći žrtvama tsunamija
Umjetnik Sudarshan Pattnaik je izradio pješčanu skulpturu(沙雕) na plaži(海滩) duž Bengalskog zaljeva u istočnom indijskom gradu Puriju kako bi naveo ljude da pomognu(帮助) žrtvama(受害者) tsunamija u Indoneziji.
• UČIMO KINESKI: Kina na razne načina proslavila 69. Dan državnosti
Farmeri u okrugu Linying, Luohe, pokrajina Henan, izrađuju ogromnu nacionalnu zastavu (国旗) od čili papričica (辣椒), kukuruza (玉米), soje (黄豆) i drugih usjeva (庄稼) 29. rujna kako bi izrazili svoje domoljubne osjećaje (感情). Zastava je napravljena za 69. obljetnicu osnutka Narodne Republike Kine.
• UČIMO KINESKI: Qinghua po rangiranju Times Higher Educationa najbolje sveučilište u Aziji
Sveučilište Qinghua (清华大学) je po najnovijem rangiranju sveučilišta Times Higher Education (THE) World University Rankings 2019 koje je objavljeno u srijedu postalo najbolje rangirano svučilište (大学) u Aziji (亚洲).
>>>
• Izašao novi Zlatni Feniks
U novom broju Zlatnog Feniksa donosimo intervju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je tijekom svog boravka u Pekingu iskoristila vrijeme i da odgovori na pitanja korisnika kineskih društvenih mreža.
• Približite se Kini na jednostavniji način -- ''skinite'' na svoj mobitel najnovije izdanje časopisa Zlatni Feniks
Osim toga dat ćemo vam još jednu lekciju iz kineske tradicionalne medicine svrstavanjem hrane u različite skupine, a za sam kraj ostavili smo fotogalerije tradicionalnog vjenčanja te prizora iz Tibeta koji će vas ostaviti bez daha.
>>>
         
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China